Bilglas

Trasig bilruta? Vi hjälper dig

Vi fixar allt inom bilglas, trasiga bilrutor, stenskott och polering av strålkastare

Vi jobbar mot alla försäkringsbolag och du slipper hela kontakten med ditt försäkringsbolag, den sköter vi!

Stenskott, sprucken vindruta?

Har du fått ett stenskott? Eller har du haft inbrott eller blivit drabbad av skadegörelse?
Vi hjälper dig med byte av bilruta, oavsett fabrikat eller modell. Vi byter även glas i andra typer av fordon som traktorer, lastbilar, bussar, husvagnar m.m.

Laga stenskott?

Har du fått ett stenskott som inte hunnit spricka än? Ring oss eller besök oss så hjälper vi dig att laga. På så vis kan man få stopp på stenskottet till en låg självrisk och slippa betala för ett helt byte av glaset. Detta tar ca 20-30 minuter att utföra. Kostnader beror lite på försäkringsbolag. Se i listan nedan.

Trasig sidoruta eller bakruta?

När en sidoruta eller bakruta går sönder så går den i tusen bitar. Då vill man gärna ha den bytt så snart som möjligt. Många sido- och bakrutor finns på lager, men i de fall rutan är en beställningsvara kan man täcka provisoriskt med plexiglas. Vid dessa skador då det är akut och rutan är en beställningsvara skall man alltid kolla med försäkringsbolaget om de ersätter en provisorisk täckning, i annat fall får man kosta på det själv.

Trasigt glastak eller taklucka?

Vi byter självklart glastak och liknande också. Dock för att få ersättning av ditt försäkringsbolag så måste du ha antingen en giltig nybilsgaranti eller en helförsäkring som täcker vagnskada, då glastak inte anses som en glasskada utan som en vagnskada. Så därav gäller ej glassjälvriskerna för detta.

Har du kamerautrustning som behöver kalibreras vid byte?

Inga problem. Vi har diagnosverktyg och kalibreringsutrustning till de vanligaste märkena.

Kostnad för bilglas

Kostnaden är beroende på hur din skada ser ut, din försäkring och vilken bilruta som är skadad. Här nedan finns några självrisker som vanligtvis förekommer.

Vanliga självrisker bilglas:

OBS! Det kan förekomma andra villkor beroende på hur din försäkring ser ut (tex. Om du har en husbil eller speciellt fordon)

Står det tex 35% lägst 1200:- så betyder det att du betalar 35% av totala beloppet på bytet och om 35% är lägre än 1200:- så får du ändå betala 1200:-.

Aktsam: 1800:- vid byte / 100:- vid lagning

Dina försäkringar: 1495:- / 200:- vid lagning 

Folksam:, 1500:- vid byte (750:- vid försäkring stor)  / 0:- vid lagning

Gjensidige: 35% lägst 1000:- eller 1500:- vid byte  / 200:- eller 0:- vid lagning (Självrisk beror på vilka villkor du har i din försäkring)

IF: 1500:- vid byte / 200:- vid lagning

IF Märkes (Tex. Vw, Ford, m.m.)

VW, Kia, Seat, Citroen, Skoda, Ford:  1800:- vid byte / 200:- vid lagning

BMW, Audi, Mercedes, Subaru:  2400:- vid byte / 200:- vid lagning

Länsförsäkringar /  Dalarnas: 1500:- vid byte / 200:- vid lagning

Moderna: 35% lägst 1000:- vid byte / 0:- vid lagning

Tre Kronor: 1500:- vid byte / 0:- vid lagning

Trygg Hansa: 1500:- vid byte(750:- vid försäkring stor) / 100:- per stenskott vid lagning

Vardia: 1500:- vid byte / 200:- vid lagning

Volvia: 1600:- / 200:- vid lagning

Varför anlita ett auktoriserat bilglasmästeri?

Kompetens skapar trygghet. När vi behöver hjälp vänder vi oss till den som har bäst kompetens. Har vi problem med ögonen går vi till en ögonläkare. Är hunden hängig besöker vi veterinären. Går propparna stup i kvarten ringer vi elektrikern.

Behöver vi byta eller reparera vindrutan på bilen vänder vi oss också till den som har bäst kompetens – det auktoriserade bilglasmästeriet. Här vet vi att arbetet utförs av erfaren och specialutbildad personal. Att produktkvaliteten är den bästa samt att arbetet utförs fackmässigt och med garanti. Endast det auktoriserade bilglasmästeriet står för den så viktiga tryggheten och säkerheten.

Det finns drygt 300 auktoriserade bilglasmästerier över hela landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Garantin gäller på samtliga, så du behöver inte vända om och åka hem om något händer på bilsemestern. Du får samma goda service var än i landet du befinner dig. I garantin ingår också möjligheten att få eventuella klagomål prövade i en objektiv kontrollinstans, Glasmästeribranschens nämnd för auktorisation av bilglasmästerier.
Auktorisationens syfte är att höja den allmänna kompetensnivån och säkerställa tillgången på yrkesskickliga glasmästeriföretag för bilrutemontage.

Vilket bilglasmästeri som helst får inte auktorisering av Glasmästeribranschen. Det ställs höga krav på de företag som önskar bli auktoriserade. Bland annat på erfarenhet och renommé, teknisk kompetens, maskiner och utrustning, lokaler, ekonomi, seriositet och företagsförsäkringar.

Auktorisationsnämnden lämnar auktorisation för ett år i taget. Om företaget inte längre uppfyller kraven återkallas auktorisationen.